Spotify backade rejält på nyhetsrik dag

Det hände mycket kring Spotify på måndagen. Musiktjänsten kom bland annat att ge besked om lansering på ytterligare 85 marknader och att en marknadsplats för ljudannonser, Spotify Audience Network, kommer att se dagens ljus.
Daniel Ek
Daniel Ek, VD och grundare av Spotify. Foto: Henrik Montgomery/TT
Det blev också känt att Spotify kommer att finnas i ”hifi” senare i år för att leverera musik i högre kvalitet.

Spotify satsar också hårt på podcast i syfte att bredda intäkterna. På måndagen kom lanseringen av en ny podcast från USA:s tidigare president Barack Obama och musikern Bruce Springsteen; ”Renegades: Born in the USA”. Duon gör totalt åtta program varav två gjordes tillgängliga under måndagen.

Slutligen blev det känt att Spotify har tecknat avtal med ett produktionsbolag som producenterna av blockbustern Avengers: Endgame står bakom, Anthony och Joe Russo. Duon ska göra flera avsnitt åt Spotifys podcast under avtalet.

På börsen mottogs dessa nyheter väl och Spotify handlades upp större delen av måndagen. Men med cirka 1,5 timme kvar av handeln vände aktien skarpt nedåt för att avsluta dagen på en nedgång på 4%. Fallet kom i samband med att tekniksektorn överlag pressades.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.