Spotify förvärvar ljudboksdistributören Findaway

Musiktjänsten Spotify har förvärvat ljudboksplattformen Findaway i en affär där de finansiella detaljerna hålls hemliga. Det framgår av ett pressmeddelande.
Spotify
Foto: Henrik Montgomery/TT
Findaway är ett amerikanskt bolag som hyser en katalog på över 325 000 titlar. Bolaget har partnerskap med teknikjättar som Apple och Amazon.

Enligt Spotify kommer Findaway att hjälpa det att både snabbt skala upp sin ljudbokskatalog så väl som påskynda närvaron inom ljudboksområdet.

”Vi ser framåt emot att kombinera Findaways team, förstklassiga teknikplattform, och robusta ljudbokskatalog, ihop med Spotifys expertis för att revolutionera ljudboksområdet som vi gjort med musik och podcast,” säger Gustav Söderström, Chief Research & Development Officer på Spotify.

Transaktionen förväntas stänga under fjärde kvartalet.

Nyheten är i högsta grad intressant för svenska ljudboksspecialisten Storytel som sedan tidigare inlett ett samarbete med Spotify. Där handlar det om att Storytel ska använda sig av Spotify Open Access Platform för att tillgängliggöra sina ljudböcker på Spotify.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.