Spotify nobbade Stenbeck

Kinneviks ordförande Cristina Stenbeck fick nobben av musikstreamingtjänsten Spotify när hon ville inleda ett samarbete med bolaget kring tillväxtmarknader, skriver Breakit. Kinnevik kontrollerar de två operatörerna Tele2 och Millicom.

”De sa till mig att: ’Det är kul att se att du är så passionerad, Cristina. Och det är kul att se att du bygger bolag i Nigeria, Tanzania, Colombia och Ryssland. Men så länge du inte vinner USA, Storbritannien och Tyskland så kommer du aldrig att kunna vinna världen’”, sade Cristina Stenbeck till publiken vid musik och teknikkonferensen Symposium i Stockholm. Bland åhörarna fanns även Spotify-grundaren Daniel Ek.

Hon sade sig vara stolt över att kunna vara aktiv både på hemmaplan men också på avlägsna platser.

”Av våra 12 miljarder dollar så kommer 6 miljarder idag från marknader som förmodligen inte inkluderas i de flestas planer. Det gör mig stolt att vi kan vara aktiva både hemma och på för oss avlägsna platser”, sade hon.

I onsdags tillkännagav Spotify att TeliaSonera går in som ny investerare med 115 miljoner dollar, något som ger bolaget en ägarandel på 1,4 procent.

De båda bolagen stärker därmed sitt strategiska samarbete och ska gemensamt ta fram nya innovativa lösningar.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.