SSM:s vd får lämna på dagen

SSM har tillsatt Mattias Lundgren som interim vd med omedelbar verkan.

SSM:s nuvarande vd och koncernchef Mattias Roos lämnar alla uppdrag inom SSM-koncernen, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Styrelsen har påbörjat rekryteringsprocessen av ny vd. Samtidigt kliver Mattias Lundgren in som interim vd med omedelbar verkan.

Mattias Lundgren kommer närmast från ett interimsuppdrag som CFO inom fastighetsbolaget Eastnine. Innan dess jobbade han 20 år inom NCC-koncernen i olika ledande positioner.

– SSM är i ett skede där det behövs ett annat ledarskap för att fortsätta utveckla bolaget i önskad riktning. Mattias Lundgren med sin strategiska och finansiella bakgrund samt branscherfarenhet är en utmärkt kandidat för detta. Styrelsen vill samtidigt tacka Mattias Roos för hans betydelsefulla bidrag till SSM:s utveckling och önskar honom lycka till i framtiden, säger Anders Janson, styrelseordförande SSM.

I enlighet med Mattias Roos anställningsavtal är uppsägningstiden från bolagets sida tolv månader. Mattias Roos har inte rätt till avgångsvederlag.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här