Starka siffror från JP Morgan Chase

Amerikanska banken JP Morgan Chase redovisar ett resultat exklusive engångsposter på 1,54 dollar per aktie (1,59) för det andra kvartalet 2015.

Väntat resultat exklusive engångsposter var 1,45 dollar per aktie, enligt Zacks Estimates.

Rapporterade nettointäkter blev 24,5 miljarder dollar (25,4). Väntat var här 24,4 miljarder.

JP Morgan Chase presterade ett starkt resultat under årets andra kvartal, enligt bankens vd Jamie Dimon.

Alla affärsområden presterade bra, med bred och konsekvent underliggande tillväxt, uppger JP Morgan-chefen i delårsrapporten.

“Vi fokuserar på att genomföra våra åtaganden och vi har gjort goda framsteg under kvartalet, inklusive när det gäller att leva upp till regulatoriska krav, att minska icke-operativ inlåning och att bygga på vår kapitalbas. Vi är även på väg att leverera i linje med vårakostnadsåtaganden”, tillägger Jamie Dimon.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.