Starka siffror från Kina

Kinas industriproduktion samt försäljning inom detaljhandeln ökade mer än väntat i årstakt i augusti. Samtidigt sjönk arbetslösheten.
Starka siffror från Kina - kina-ekonomi-xi-jinping-900
Foto: Mark Schiefelbein/TT, Ng Han Guan/TT
Kinas industriproduktion ökade mer än väntat i årstakt i augusti.

På årsbasis steg industriproduktionen 5,6 procent (+4,8), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som väntade en ökning på 5,1 procent.

Kina, % augusti, 2020 Konsensus* juli, 2020
Industriproduktion, YY 5,6 5,1 4,8
Kinas försäljning inom detaljhandeln ökade också mer än väntat i årstakt i augusti. På årsbasis steg försäljningen inom detaljhandeln 0,5 procent (-1,1), att jämföra med Bloomberg analytikerkonsensus som väntade oförändrad försäljning.
Kina, % augusti, 2020 Konsensus* juli, 2020
Försäljning i detaljhandel, YY 0,5 0,0 -1,1
Arbetslösheten i Kina kom in som väntat i augusti. Arbetslösheten minskade till 5,6 procent från 5,7 från föregående månad. Analytikernas förväntningar låg på 5,6.

Kina, % augusti, 2020 Konsensus* juli, 2020
Arbetslöshet 5,6 5,6 5,7
Kinas fasta investeringar sjönk med 0,3 procent under årets åtta första månader. Det kan jämföras med en minskning med 1,6 procent under januari-juli.
Väntat enligt Reuters var en minskning med 0,4 procent.
*Konsensusdata från Bloomberg
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.