Starkt facit för Ovzons nyemission – tecknad till 136%

Rymdbolaget Ovzons företrädesemission av aktier tecknades till 136%. Bolaget får därmed in 243 Mkr netto som kommer kunna finansiera verksamheten under 2024 och 2025.
Starkt facit för Ovzons nyemission – tecknad till 136% - Ovzon 3 satellit
Ovzon 3

Ovzon har publicerat utfallet i sin företrädesemission av aktier och teckningsgraden blev 136%. Av detta tecknades 99% med stöd av teckningsrätter vilket innebär att investerare som tecknat utan teckningsrätter tilldelas 1% av de nyemitterade aktierna. Bolaget får därmed in hela det äskade beloppet: 250 Mkr (243 Mkr netto).

Emissionsguiden hissade fyra flaggor för emissionen. En av dessa var för bristfällig information, men den information som efterfrågades fanns i prospektet. En annan rörde frekventa nyemissioner, och skulle inte ha hissats idag eftersom Emissionsguiden nyligen tagit bort ett antal flaggor. Det gör att det totala antalet flaggor i emissionen var två.

BEFINTLIGA ÄGARE VÄXLAR UPP

Det har även tillkommit positiva flaggor i arsenalen. En av dessa handlar om att befintliga ägare växlar upp. Afv har tidigare skrivit om uppslutningen bland de befintliga ägarna i Ovzons företrädesemission. Teckningsåtagandena motsvarade 60,4%, eller 151 Mkr, av emissionen. De som ingick här var bland annat investmentbolagen Bure och Öresund, Grignolino, Handelsbanken Fonder, AP4 och Per Wahlberg. VD Per Norén fanns också bland teckningsåtagarna.

Facit ger vid handen att aktieägarna har en tämligen solid tilltro till Ovzon. Förtroendet verkar inte ha rubbats av flera förseningar i satellit-projektet, sänkta prognoser och fallande omsättning. Med nya pengar i kassan är det upp till Ovzon att bevisa om man kan lyckas lika bra operativt som med den nu genomförda emissionen.

Det är T-minus sju dagar innan satelliten Ovzon 3 förväntas lämna atmosfären. Om det blir satelliten eller projektet som skjuts upp återstår dock att se.

Emissionsguiden avslutar nu bevakningen av Ovzons företrädesemission.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets