Stena Line förlorar tillstånd

Stena Line har förlorat sitt tillstånd att bedriva trafik i Göteborgs hamn.

– Om man fastställer detta beslut har jag all anledning att vara orolig, säger Joakim Kenndal, informationschef på Stena Line.

Sedan 50-talet har Stena Line bedrivit trafik i Göteborgs hamn. Men nu hotas den verksamheten av miljödomstolen i Vänersborgs tingsrätts beslut.

Då Stena Line inte på ett tydligt sätt utrett alternativa lokaliseringar för sin verksamhet och heller inte inkommit med någon beskrivning om dess påverkan på miljön upphäver miljödomstolen länsstyrelsens beslut som Stena Lines verksamhet i Göteborg vilar på.

– Vi har överklagat beslutet och kommer att komplettera den här tillståndsprövningen, säger Joakim Kenndal, informationschef på Stena Line.

– Det handlar om formalia. För att få ett sådant här tillstånd ska man göra ett antal utredningar. Miljödomstolen tycker att vi inte har gjort en utredning när det gäller alternativa lokaliseringar. Medan vi tycker att vi har gjort det.

Finns det några alternativa lägen?
– Nej, vi har tittat på alternativa lägen i Göteborgs hamn. Men det finns inga sådana.

Då går det snabbt att skriva den rapporten?
– Ja, det gör naturligtvis. Men vi ska dokumentera det på ett bättre sätt.

Hur påverkar det era miljardsatsningar på rutten Göteborg – Kiel?
– Vår verksamhet har förändrats en del på grund av de investeringar som vi har gjort. Vi har bytt fyra fartyg mot två. Det har skett mycket i vår verksamhet vilket vi kommer att uppge i överklagan.

Är du orolig?
– Om man fastställer detta beslut har jag all anledning att vara orolig. Men jag tror inte att man kommer göra det. För det finns inte mycket kvar att utreda.

Processen om Stena Lines tillstånd att vistas i Göteborgs hamn har pågått sedan 2004.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.