Stenhus Fastigheter lägger bud på Halmslätten

Fastighetsbolaget Stenhus Fastigheter har lämnat ett officiellt uppköpserbjudande till aktieägarna i Halmslätten, där bolaget värderas till 175,60 kronor per aktie baserat på senaste stängningskursen i Stenhus Fastigheter. Det framgår av ett pressmeddelande.
Pengar
Foto: Pontus Lundahl / TT
Stenhus Fastigheter har redan ingått avtal med befintliga aktieägare i Halmslätten om att förvärva 17,33% av bolagets aktier, till samma villkor som resterande aktieägare nu erbjudits att sälja sina aktier för.

Aktieägarna i Halmsslätten erbjuds 4 nya aktier i Stenhus Fastigheter plus 50 kronor kontant för varje befintlig aktie de äger i Halmslätten.

I erbjudandet värderas Halmsslätten till 175,6 kronor per aktie baserat på senaste stängningskursen i Stenhus Fastigheter. Det motsvarar en premie på 34% mot Halmslättens senaste stängningskurs på 131,0 kronor per aktie.

Totalt värderas Halmslätten till 781 miljoner kronor i erbjudandet.

Stenhus Fastigheter ser stora likheter mellan bolagen och att en sammanslagning därmed skulle vara fördelaktigt ur ett aktieägarperspektiv. Vidare bedöms årliga besparingar på 2 miljoner kronor kunna genomföras.