Stigande börser efter signaler om färre räntesänkningar

Strax före klockan 12.30 har det breda OMXS-indexet klättrat med 0,3 procent.

Stockholmsbörsen stiger i förmiddagshandeln, ledd av bankerna som lyfter efter att den amerikanska centralbanken signalerat färre räntesänkningar framöver.

Strax före klockan 12.30 har det breda OMXS-indexet klättrat med 0,3 procent, ungefär samma nivå som i morgonhandeln och som de större Europabörserna.

Swedbank är den bank som går starkast, plus 1,8 procent, men även de andra storbankerna stiger, med mellan 1,3 och 1,4 procent.

Tungviktaren Astra Zeneca bidrar starkt till att lyfta börsindex, aktien fortsätter upp, plus 1,2 procent.

Stålkoncernen SSAB går mot strömmen, ner två procent, sedan amerikanska US Steel på onsdagskvällen varnat för sämre resultat.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.