Stockholm: Öppning strax ovanför nollan väntas

Stockholmsbörsen väntas öppna strax ovanför nollstrecket på tisdagen. I Europa indikerar terminerna en öppning någon tiondels procent över gårdagens stängning.

I omvärlden handlas Asien-börserna blandat. Nedgångar syns i Japan, Indien och Indonesien medan uppgångar noteras på det kinesiska fastlandet, i Sydkorea, i Australien och i Taiwan.

I USA letade sig S&P 500 uppåt efter att Europa stängt i går för att stänga strax under nollstrecket. Bland bolagsnyheterna noterades att General Electric planerar ett bud på det franska vindkraftbolaget Awden.

Bland svenska bolagsnyheter under morgonen märks rapporter från mindre bolag som exempelvis Magnolia Bostad, CLX, Nordic Waterproofing och Lexington.

I TC Tech föreslås Anders Lönner som ny styrelseledamot. Aktien steg kraftigt förra veckan på nyheten att den förre Meda-vd:n köpt in sig i bolaget.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här