Stockholm: Stigande start väntas

En positiv start väntas när Stockholmsbörsen inleder handelsdagen. Nyheten om att oljekartellen Opec nått en överenskommelse gällande oljeproduktionen lyfte börserna i USA under gårdagskvällen och gav stöd till handeln i Asien i dag.

Enligt överenskommelsen ska oljeländerna begränsa oljeproduktionen till mellan 32,5-33 miljoner fat per dag.

I det svenska nyhetsflödet har Probi meddelat en nyemission på 602 miljoner kronor och Recipharm ska emittera konvertibler om 1 miljard kronor.

Engelska skolan noteras på börsen i dag till en teckningskurs om 52 kronor aktien. Erbjudandet blev kraftigt övertecknat, uppger de i ett pressmeddelande.

Efter öppning väntas ett statistikpaket kring den svenska ekonomin.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här