Stockholmsbörsen: Liten nedgång väntas

Stockholmsbörsen väntas börja torsdagen med något lägre kurser.

Rapportfloden flyter på med oförminskad styrka. Bland morgonens höjdpunkter märks SEB, Nokia, Tele2, Assa Abloy, MTG och Saab.

Kurserna på Wall-Street handlades ned på onsdagen efter en oregelbunden inledning.

Dow Jones Industrial Average hade vid stängningen tappat 0,8 procent till 16.461. På den bredare marknaden var S&P 500 ned med 0,7 procent till 1.927 medan Nasdaq Composite backade 0,8 procent till 4.383.

Europaterminerna indikerar att börserna i Frankfurt, London och Paris startar torsdagen med cirka 0,5 procents nedgång.

SEB redovisar ett rörelseresultat för det tredje kvartalet 2014 på 6.665 miljoner kronor. Marknadens förväntningar på rörelseresultatet låg vid 6.510 miljoner. SEB upplever att aktiviteten på finansmarknaderna i Norden har varit lägre, och banken märker en viss återhållsamhet hos företagskunder att investera och öka aktiviteten.

Nokia redovisar ett justerat resultat per aktie på 0,09 euro för det tredje kvartalet 2014. Analytikerna hade räknat med 0,07 euro. Nokia spår att Networks justerade rörelsemarginal 2014 ska vara något  över 11 procent 2014. Tidigare prognos var 5-10 procent eller något över. Prognosen om ökade intäkter andra halvåret räknat i årstakt upprepas.

Teleoperatören Tele2 redovisar ett ebitda-resultat på 1.682 miljoner kronor för det tredje kvartalet. Förväntningarna låg vid ett ebitda på 1.509 miljoner. Bolaget är helt övertygat om att nå helårsguidningen.

Låskoncernen Assa Abloy redovisar ett resultat före skatt på 2.364 miljoner kronor för tredje kvartalet. Resultatet var därmed knappt 4 procent bättre än förväntningarna som låg vid 2.274 miljoner. Omsättningen ökade 21 procent till 14.727 miljoner, väntat var 14.323 miljoner. Den organiska tillväxten var +4 procent, medan valutorna påverkade med +6 procent och förvärv med +11 procent.

Mediekoncernen MTG redovisar ett resultat före skatt på 326 miljoner kronor för tredje kvartalet. Analytikerna hade förväntat sig ett resultat om 300 miljoner. Den nya lagstiftningen i Ryssland om reklamförbud på betal-TV kanaler, som träder i kraft från början av 2015, känner bolaget redan effekterna av.

Försvarskoncernen Saab redovisar ett resultat före skatt på 229 miljoner kronor för tredje kvartalet. Analytikerna hade väntat sig ett resultat före skatt om 286 miljoner. Koncernen upprepar helårsutsikterna trots ett svårbedömt marknadsläge.

Amerikanska Varian Medical Systems, en konkurrent till Elekta, redovisade sent i går ett resultat som understeg marknadens förväntningar och aktien föll därför i efterhandeln med 4,3 procent.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.