Storbankerna: Köpläge i skogskoncernen

Såväl Nordea Markets som SEB Equities höjer sina rekommendationer till köp efter rapporten.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Holmen till köp från behåll efter bolagets halvårsrapport. Riktkursen höjs till 223 kronor från 214 kronor.

Det framgår av en analys.

”Vi tror nu att det finns en tillräcklig uppsida till rimligt värde och att nedsidesrisken från en investerares synpunkt bör vara tämligen begränsad kommande 6-12 månader”, skriver banken.

Holmen rapporterade på torsdagen ett resultat för det andra kvartalet som var i nivå med analytikernas snittförväntningar i Infront Datas sammanställning. Bolaget aviserade också återköp av egna aktier och en kommande uppvärdering av skogsinnehavet.

Holmen stängde på torsdagen till kursen 198:40 kronor.

Även  SEB Equities höjer sin rekommendation för Holmen till köp från behåll. Riktkursen höjs till 230 från 205 kronor.

Det skriver Bloomberg News.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.