Storskogens teckningskurs satt till 38,5 kronor

Förvärvskonglomeratet Storskogen ska noteras på Nasdaq Stockholm till teckningskursen 38,5 kronor per aktie, med första handelsdag den 6 oktober. Det framgår av bolagets prospekt.
Karl-Johan Persson.
Storskogen har bland annat H&M:s före VD Karl-Johan Persson och Stenaarvtagaren och investeraren Madeleine Olsson Eriksson på ägarlistan.

I noteringen värderas Storskogen till 56,4 miljarder kronor och de nyemitterade aktierna som ges ut väntas tillföra bolaget 6 miljarder kronor för transaktionskostnader.

Storskogen är ett aktivt förvärvsbolag som idag har mer än 200 portföljbolag som verkar i sammanlagt 21 länder. Sedan koncernen bildades 2012 har bolaget genomfört 144 förvärv.

Flertalet fonder har åtagit sig att förvärva aktier och delta i noteringen till ett totalt belopp på sammanlagt 11,05 miljarder kronor, bland dessa finns Lannebo Fonder, ODIN Fonder, Swedbank Robur Fonder och Spiltan Fonder.

Första dagen för handel i Storskogens aktier väntas bli den 6 oktober, teckningstiden för allmänheten är mellan den 28 september och 5 oktober.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.