Strejk på Essitys fabrik i Nya Zeeland

Anställda på hygien- och hälsobolaget Essitys toalettpappersfabrik i Nya Zeeland har gått ut i strejk. Anledningen uppges vara att de vill ha högre löner.
Strejk på Essitys fabrik i Nya Zeeland - Essity
Ett axplock av Essitys produkter. Foto: Essity

Essity har svarat med en lockout, vilket innebär att de anställda låses ute från fabriken. Strejken går ut på att de anställda vill ha en årlig löneökning på 7 procent under tre år. Det skulle vara i linje med inflationen. Essity har erbjudit en årlig löneökning på 3 procent, vilket över tre år landar på 14,7 procent. Det skriver Dagens industri.

Enligt media i landet kan strejken hota den inhemska tillgången på toalettpapper. Fabriken producerar en majoritet av toalettpappret i landet med en årskapacitet på cirka 60 000 ton. Det är runt 1 procent av Essitys årliga kapacitet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets