Sundström till hårt angrepp mot Qviberg

Anders Sundström kritiserar Mats Qviberg för drevet runt fastighetsaffärerna i storbanken Swedbank.

Finansinspektionen har avslutat sin undersökning kring Swedbanks hantering av intressekonflikter.

Anders Sundström, tidigare ordförande för Swedbank, skriver i en kommuniké om FI:s besked som en revansch. I den kritiserar han storägare, medier, men också finansmannen Mats Qviberg.

Sundström hävdar att Qviberg låg bakom den uppmärksammade affären i storbanken, som ledde till att dåvarande vd Michael Wolf sparkades av just Sundström.

”Att kampanjen sen orkestrerades av Mats Qviberg och Christen Ager Hansen, nu tidningsägare, gjorde inte saken bättre. De fakta som revisorer och jurister levererade ignorerades”, skriver Anders Sundström.

Qviberg säger sig inte förstå vad Sundström menar med sitt angrepp.

– Jag har ingen mer kommentar till det. Uttalandet får stå för honom, säger Mats Qviberg, till SvD.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här