SvD: Asylboomen över – slår hårt mot aktien

Asylboomen för campingspecialisten Nordic Camping verkar vara över. Den bedömningen gör SvD Börsplus i en analys på onsdagen där man spår att asylintäkterna sjunker från 15 miljoner kronor under första halvåret till "en bråkdel framöver".

SvD Börsplus menar att lönsamhetstappet kan bli dramatiskt. Bakomliggande finns skärpta regler och bättre upphandlingar som gör att marknaden för asylboenden kan mer än halveras och just campingplatser verkar drabbas extra hårt, enligt analysen.

”Nordic Campings aktie har gått som en raket på börsen. På sistone sannolikt påeldat av den fina svenska sommaren. Halvårsrapporten kommer säkert bli bra men redan i Q3 och Q4 finns det risk för en riktig kalldusch om det står klart att asylboomen är över för campingbranschen”, framgår det av analysen.

SvD Börsplus uppger att man gillar bolaget men att marknaden kan ha missat en viktig faktor och sätter därför en säljrekommendation på aktien.

Nordic Camping noterar en uppgång med cirka 19 procent på Aktietorget i år. Aktien tappar idag drygt 3 procent till 25 kronor.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från Kreditkortsval