Sverigedemokraterna ökar igen

TV4/Novus senaste väljarbarometer för november visar att Alliansen är större än de rödgröna samtidigt som Sverigedemokraterna ökar igen.

De tre rödgröna partierna får 37,9 procent i stöd, vilket var en nedgång med 1,3 procentenheter från den förra mätningen. Den borgerliga Alliansen får 38,6 procent, vilket var en uppgång med 0,6 procentenheter.

Socialdemokraterna minskar med 1,6 procent till 24,4 procent, Moderaterna ökar med 0,2 procent till 22,6 procent och Sverigedemokraterna ökar med 1,3 procent till 20,7 procent. Andelen osäkra väljare är 7,8 procent.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.