Jämnt mellan blocken

Expressen/Demoskops väljarbarometer för november visar en stabil väljaropinion.

Det råder ett fortsatt jämnt läge mellan blocken och för de rödgröna regeringspartierna samt Vänsterpartiet noteras för andra månaden en mindre uppgång med 0,9 procentenheter till 39,7 procent. Samtidigt minskar allianspartierna med 0,2 procentenheter till 37,9 procent.

På den rödgröna sidan ökar Socialdemokraterna med 1,5 procentenhet till 26,7 procent. Miljöpartiet noterar en uppgång på 0,5 procentenheter till 7,2 procent, vilket är årets högsta resultat för partiet. Vänsterpartiet backar däremot med 1,2 procentenhet till 5,8 procent.

För Sverigedemokraterna visas en nedgång på 0,6 procentenheter till 18,9 procent.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.