Ökat stöd för de rödgröna

En opinionsundersökning av Sifo, utförd på uppdrag av Svenska Dagbladet, visar på en liten sammantagen förändring mellan blocken sedan oktober.

Mellan de båda mätveckorna, som skiljdes åt av terrorattackerna i Paris, har stödet emellertid ökat för Socialdemokraterna. Under den första veckan hade allianspartierna ett övertag på 5,3 procentenheter, mot en rödgrön ledning med 1,5 procentenheter den andra veckan.

Totalt sett leder alliansen med 41,1 procent mot de rödgrönas 39,2 procent, en liten förändring sedan oktobermätningen.

”Alliansen har gått från ett signifikant övertag till att man inte längre kan se någon statistiskt säkerställd skillnad mellan blocken. De rödgröna har stärkts efter attackerna i Paris”, säger Toivo Sjörén, chef för Sifos opinionsmätningar

Socialdemokraterna får i novembermätningen 26,8 procent av stödet, mot 24,6 procent under föregående undersökning. Inte heller den förändringen är statistiskt signifikant. Moderaterna ökar till 24,6 procent (23,8). Sverigedemokraterna noteras vid 17,6 procent (17,2) och ligger därmed kvar runt 17 procent för den fjärde månaden i rad.

Sammantaget 1.941 intervjuer genomfördes mellan den 9-19 november 2015.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.