Sveriges första blockchain fond ser dagens ljus

Fondbolaget AIFM Group har fått ett godkännande av Finansinspektionen att lansera Sveriges första värdepappersfond med särskilt fokus på utveckling av blockchain-teknik.
Bitcoin
Foto: Unsplash
Fonden kommer att heta Go Blockchain Fund och målsättningen är att fonden kommer att finnas tillgänglig för handel på alla större plattformar i Sverige i början av maj.

Fonden kommer att förvaltas av den svenska investeraren och entreprenören Sami Rusani.

”Blockchain är på många sätt en helt revolutionerande teknologi. Många förknippar det med kryptovaluta i och med att det är en motor för det, men faktum är att det är en bredare teknik som går att använda inom princip alla branscher. Vår fond siktar på att investera fokuserat och noga utvalt i de möjligheter som uppstår med den nya teknologin. Blockchain kommer tveklöst att revolutionera många branscher”, säger Rusani.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.