Sveriges svagaste boprisutveckling

Affärsvärldens genomgång av prisutvecklingen på den svenska bostadsmarknaden visar att det finns några platser där priserna fallit de senaste tre månaderna. Se var de sjunkit mest.

Trots att priserna på både bostadsrätter och villor i Sverige ökat med i snitt 3 procent den senaste tremånadersperioden, finns det kommuner där priserna tvärt emot backar. Det visar Affärsvärldens genomgång av Mäklarstatistiks senaste siffror.

På länsnivå syns det största prisfallet på bostadsrätter i Jämtland. Här sjönk priserna med 13 procent mellan februari och april jämfört med föregående tremånadersperiod. När det gäller villapriserna har de stigit i samtliga län förutom i Kalmar, Skåne och Örebro län där de varit oförändrade under perioden.

På kommunnivå har priserna på bostadsrätter fallit mest i Karlskoga, där de sjönk med 10 procent under februari-april jämfört med föregående tremånadersperiod. Det största prisfallet på villor återfinns samtidigt i Eslövs kommun, här ligger tappet på 15 procent.

I faktarutorna nedan listar vi de kommuner där prisfallet på bostäder varit 5 procent eller större de senaste tre månaderna.

Prisutvecklingen för bostadsrätter

Siffrorna behandlar prisutvecklingen mellan två närliggande 3-månadersperioder, det vill säga februari 2014 – april 2014 jämfört med november 2013 – januari 2014.

Kommun: Prisutveckling i %
Karlskoga -10
Halmstad, Vaxholm -9
Nyköping -8
Oskarshamn -6
Gotland -5
Kalmar -5

(Källa: Mäklarstatistik)

Prisutvecklingen för villor

Siffrorna behandlar prisutvecklingen mellan två närliggande 3-månadersperioder, det vill säga februari 2014 – april 2014 jämfört med november 2013 – januari 2014.

Kommun: Prisutveckling i %
Eslöv -15
Ystad -8
Simrishamn -7
Katrineholm -6
Västervik -6

(Källa: Mäklarstatistik)

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets