Swedbank: Räknar med högre bolånemarginaler

Swedbank räknar med högre bolånemarginaler i Sverige framöver. På sistone har det synts ökade bolånemarginaler på marknaden om man jämför listpriser med marknadsräntor, uppger bankens finanschef Göran Bronner under frågestunden vid presentationen av delårsrapporten.

Sedan vet man inte exakt hur bolånerabatterna ser ut, men att bolånemarginalerna kommer att vara högre framöver är mycket förväntat, bedömer finanschefen.

Att myndigheterna har höjt riskviktsgolvet för bolån innebär att bankerna behöver hålla mer kapital vid utlåning till bostadsändamål och det väntas inverka uppåt på marginalerna, enligt Göran Bronner.

Swedbanks vd Michael Wolf uppgav under morgonen att priset på bolån styrs mycket av marknaden. Det råder en otroligt stark konkurrens med över 30 bolåneaktörer, framhöll han för reportrar. Här gäller det att ha lägst upplåningskostnad för att vara relevant, menar Michael Wolf.

Han uppgav vidare att Swedbank ligger väl i linje med ambitionen att ha den lägsta upplåningskostnaden i Sverige, och det är bankens sätt att se till att man är konkurrenskraftig, resonerar Swedbank-chefen.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.