Swedbank Robur rekryterar Caroline Sundin som ny hållbarhetsanalytiker

Swedbank Robur rekryterar Caroline Sundin som ny hållbarhetsanalytiker. Sundin kommer närmast från en roll på MCSI:s Climate Risk Center i Zürich. Det framgår av ett pressmeddelande.
Swedbank, huvudkontor i Sundbyberg.
Swedbank, huvudkontor i Sundbyberg. Foto: Fotograferna Holmberg / TT
Caroline Sundin har efter sin examen från Kungliga Tekniska Högskolan arbetat med produktutveckling, dataanalys och kvalitetsstyrning av KPI:er relaterade till klimatomställningen.

”Vi är mycket glada över att välkomna Caroline Sundin till Swedbank Robur. Hennes erfarenhet och spetskompetens relaterat till dataanalys, rapporterings- och uppföljningsmetoder kopplat till klimatomställningen, ligger helt i linje med vårt målmedvetna arbete att uppnå de tuffa mål vi har satt i vår klimatstrategi”, säger Pia Gisgård, chef för hållbarhet och ägarstyrning på Swedbank Robur.

Sundin har bland annat arbetat på fintech-bolaget Carbon Delta samt varit delaktig i projekt med UNEPFI, ett samarbete inom ramen för FN, med banker, försäkringsbolag och investerare för att skapa en hållbar finansiell sektor.

”Klimatfrågan är central i allt hållbarhetsarbete. Att begränsa uppvärmningen är en viktig förutsättning och nyckel för att nå i princip alla av FNs globala utvecklingsmål. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med Swedbank Robur få arbeta vidare med att driva dessa frågor, och vara med och utveckla de standarder och metoder som kan bidra till att skifta investeringar i en mer hållbar riktning”, säger Caroline Sundin, hållbarhetsanalytiker på Swedbank Robur.

Caroline Sundin tillträdde sin nya tjänst i augusti 2021.