Sydkorea ämnar åtala Volkswagens landschef

Sydkorea kommer att väcka åtal mot chefen för Audi Volkswagen Korea, Johannes Thammer, i spåren av utsläppsskandalen, rapporterar Dow Jones Newswires.

Det sydkoreanska miljödepartementet avfärdade samtidigt bolagets återkallningsplan. Den saknade viktig information och var ”oacceptabel”, enligt myndigheterna.

Om Thammer åtalas och döms riskerar han upp till fem års fängelse och böter på upp till 30 miljoner won. Volkswagen uppgav att man gör sitt yttersta för att lösa frågan och att man kommer att komplettera återkallningsplanen med mer information.

Sydkorea bötfällde i november Volkswagen med 14,1 miljarder won, motsvarande 10,8 miljoner euro, och beordrade bolaget att återkalla 125.000 bilar.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.