Telekom går bäst på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen var försiktigt upp efter lunchtid på torsdagen, men halkade efter omvärldsbörserna som steg desto mer i spåren av mildrad Mellanösternoro sedan konflikten mellan USA och Iran sett ut att åtminstone tillfälligt lugna ned sig.
Telekom går bäst på Stockholmsbörsen - omx-upp-700_binary_6954793.jpg

Vid 13-tiden hade det svenska storbolagsindexet OMXS30 ökat 0,2 procent till nivån 1.799. Omsättningen låg på 8,4 miljarder kronor på Stockholmsbörsen.

Även om börsen låg på plus var de sex mest omsatta aktierna på minus. Bland dem var Volvo ned 1,4 procent.

H&M sjönk 1,8 procent. DNB står fast vid sitt säljråd med motiveringen att klädjätten fortfarande befinner sig mitt i en omställningsperiod med strukturellt utmanande marknader, ett fortsatt högt varulager och att uppsidan är begränsad.

Boliden backade 1,7 procent efter sänkt rekommendation och riktkurs från Deutsche Bank, samt lägre riktkurs från DNB.

Starkast utveckling inom storbolagsindex hade teleoperatörerna Tele2 och Telia, som steg närmare 2 procent.

Autoliv avancerade 1,1 procent sedan Exane höjt sin riktkurs för bilsäkerhetsbolaget.

SAS lyfte 6 procent med stöd av flygbolagets månatliga trafikrapport samt det något lugnare läget i relationen mellan USA och Iran som kylt av priset på råolja, vilket påverkar flygbolags bränslekostnader.

Jefferies ser forskningsbolaget Oncopeptides som ett av sina toppval inom den europeiska biotekniksektorn inför 2020. Aktien avancerade 7 procent.

Bra gick också Storytel-aktien, +8 procent, efter att ljudboksbolaget redovisat stark abonnentökning i en preliminär kvartalsuppdatering.

Barclays har dragit upp oljebolaget Enquest till övervikt från undervikt. Aktien steg 6 procent.

Lundin Petroleum, som gick starkt i onsdags, vände ned 0,3 procent medan sektorkollegan IPC tappade 5 procent. På onsdagskvällen föll oljepriset kraftigt efter Donald Trumps Iran-tal som under omständigheterna betraktades som lugnande.

Forskningsbolaget Lipidor föll 6 procent. Per Nilsson, som är storägare och styrelseledamot, har sålt aktier för nästan 3 miljoner kronor. Under januari väntas fas 3-resultat från bolaget.

Pareto har höjt sin riktkurs för Arjo till 54 kronor (47) med upprepat köpråd. Medicinteknikaktien lyfte 6 procent till 48:64 kronor.

Åt andra hållet gick Dometic som backade 1,9 procent. Pareto Securities har sänkt sin rekommendation till behåll.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco