Tidigare Volvo Cars-anställd döms – utpressade chef

En tidigare anställd i Volvo-fabriken har dömts mot sitt nekande för utpressningsförsök mot före detta chef.
Volvo
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Det var när den 30-åriga mannen vägrade delta i en slumpmässig drogkontroll på sitt arbete på Volvo-fabriken som han blev av med sin förmanstitel och tjänstebil, något som ledde till att han även sa upp sig en tid senare. Innan uppsägningen ska mannen mottagit en skriftlig varning undertecknad av sin närmaste chef, skriver GP.

Ett knappt år efter uppsägningen mottog samma chef ett brev innehållandes en skarpladdad patron tillsammans med en uppmaning att betala 500 000 kronor. En tid innan hade även den berörda chefens bil sprängts på Torslandas parkering. Något som, enligt brevet, endast var en försmak av vad som skulle hända om chefen inte betalade. Denna händelse har dock inte ingått i åtalet mot den 30-åriga mannen.

Mannen kunde kopplas till breven genom fingertryck på breven. Mannen hade även skickat sms till chefen, som i sin tur kunde kopplas till ett värdebevis för kontantkortsmobil som 30-åringen köpt i en jourbutik. Där kunde mannen identifieras med hjälp av övervakningsfilmerna.

Den 30-åriga mannen nekar utpressningsförsök och hävdar att någon har försökt sätta dit honom. Trots sitt nekande dömdes han i Tingsrätten till ett fängelsestraff på ett år och nio månader. Domen kommer att överklagas i Hovrätten, säger mannens advokat till GP.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.