TIN i öppet brev till Embracer: ”Utvecklingen är självförvållad”

TIN Fonder skriver idag ett öppet brev till spelbolaget Embracer, där man luftar sitt missnöje med utvecklingen i bolaget.
TIN i öppet brev till Embracer: ”Utvecklingen är självförvållad” - TIN Fonder
Förvaltarna Carl Armfelt och Erik Sprinchorn på TIN Fonder. Foto: TIN Fonder

Efter det uteblivna avtalet för Embracer med påföljande ras i aktiekursen, går nu TIN Fonder ut i ett öppet brev och kritiserar bolaget.

”Vi har varit investerare i Embracer Group sedan börsintroduktionen och tycker att företaget har kommit långt med att bygga en portfölj av attraktiva IP:er. Vi är dock inte nöjda med aktiekursutvecklingen fram till och efter rapporten för Q4 FY 22/23. Tyvärr tror vi att detta till stor del är självförvållat. Efter noteringsbytet till Nasdaq Stockholm tycker vi inte att kommunikationen har varit i nivå med vad man rimligen skulle kunna kräva av ett börsnoterat bolag på huvudmarknaden”, skriver förvaltarna Carl Armfelt och Erik Sprinchorn i brevet.

”Det nuvarande börsvärdet är 25 miljarder kronor, vilket är i nivå med anskaffningsvärdet för Asmodee. Det är också klart under de drygt 75 miljarder kronor som Embracer investerat i förvärv. I detta ljus tror vi att det finns ett behov av en snabb förändring för att formulera den framtida strategin, företagets prioriteringar och hur Embracer planerar att kommunicera framöver.”

BÖR ÖVERVÄGA BETYDANDE AVYTTRINGAR

Därfter listar förvaltarna flera faktorer som de tycker är viktiga för att bolag inom spelsektorn ska lyckas och flera förslag på hur Embracers strategi behöver förtydligas och kommuniceras till investerare.

De lyfter också att företaget behöver överväga ”betydande avyttringar av tillgångar för att skapa en mer strömlinjeformad företagsenhet”.

Förvaltarna anser att sättet som Embracer kommunicerat sin finansiella prognos har haft en tydlig negativ inverkan på investerarnas förtroende.

”I det sammanhanget tycker vi att det är bättre att inte ge någon ekonomisk prognos alls.”

TIN Fonder anser att det är viktigt att bolaget visar ett beslutsamt agerande ”för att återupprätta investerarnas förtroende som ett publikt och oberoende bolag”.

Enligt ägartjänsten Holdings äger Tin Fonder 0,96% av kapitalet och 0,65% av rösterna i Embracer och är därmed 16:e största ägare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Annons från Valour