Tobii Dynavox vill byta namn till Dynavox Group

Styrelsen i teknikbolaget Tobii Dynavox vill byta namn till Dynavox Group för att skapa bättre tydlighet, framgår det av ett pressmeddelande.
Tobii Dynavox vill byta namn till Dynavox Group - Tobii Dynavox
Tobii Dynavox är global marknadsledare inom kommunikationshjälpmedel som samtalsapparater och kommunikationsappar. Cerebral pares, Downs syndrom och autism är exempel på funktionsnedsättningar där bolagets produkter kan komma till användning. Globalt bedömer bolaget att det finns omkring 50 miljoner individer i behov av kommunikationshjälpmedel – men endast 2% av de som diagnosticeras får tillgång till sådana.

Namnbytet måste godkännas av årsstämman som är planerad till den 3 maj. Bytet kommer enbart röra koncernens moderbolag.

”Den föreslagna ändringen syftar till att tydliggöra för investerare och för nya talanger i Sverige att bolaget är skilt från Tobii AB”, skriver bolaget.

Tobii Dynavox och Tobii var tidigare samma bolag, men separerades juridiskt i en noteringsprocess i december 2021.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets