Toppnotering för skogsmarkspriser

Skogsmarkspriser når en ny toppnotering och snittpriset per hektar i södra Sverige ligger nu på 126 000 kronor. Det skriver Skogsaktuellt på sin hemsida som tagit del av en undersökning från mäklarbyrån Ludvig & Co.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix / TT
”Vår prognos visade sig stämma väldigt väl. Men, vi kunde ändå aldrig drömma om att prisutvecklingen skulle bli så otroligt stark som den blivit i stora delar av Sverige. Mätt i kronor har vi aldrig någonsin kunnat mäta en så här kraftig prisstegring sedan 1995 då vi startade våra mätningar”, säger Markus Helin från mäklarbyrån.

De gynnsamma ekonomiska faktorerna pekas ut som en anledning till prisökningarna.

Priser för skogsfastigheter har historiskt sett varit högst i södra Sverige, ”Genomsnittspriset per hektar ligger på 126 000 kronor vilket är en ökning med 10,8% jämfört med tidigare mätningar”

I norra Sverige ökade priserna med 0,8% till 30 000 kronor per hektar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.