Torsdagens nya köpråd

Ett medicinteknikbolag, en nätbank och en it-konsult får köprekommendationer under torsdagen.
Torsdagens nya köpråd - penna-analys-700_binary_6947306.jpg

Handelsbanken Capital Markets inleder bevakning av det danska medicinteknikbolaget Ambu med rekommendation köp och riktkurs 150 danska kronor. Det framgår av en uppdatering.

Aktien stängde på 116:55 danska kronor på onsdagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Avanza till köp från behåll. Riktkursen höjs till 100 från 85 kronor. Det framgår av en uppdatering marknadsbrev.

Avanza stängde på 84:80 kronor på onsdagen.

DNB Markets anser att aktiemarknaden inte har tagit hänsyn till de möjligheter som IT-tjänsteföretaget Tietos sammanslagning med Evry ger.

”Vi tror att Tietos aktiekurs kommer att omvärderas allteftersom investerarna smälter affären, vilket enligt oss sannolikt kommer att stärka – inte försvaga – bolagets kapacitet för återföringar till aktieägarna”, skriver DNB Markets i en analys.

DNB inleder bevakningen av Tieto med en köprekommendation och en riktkurs på 33 euro.

DNB Markets hänvisar bland annat till att konsensestimaten i marknaden ligger avsevärt lägre än bolagets egna mål och att Tietoaktiens värdering rymmer endast begränsade synergier från fusionen.

Sedan aviseringen av fusionen med Evry i juni har Tietos aktie utvecklats 6-7 procentenheter sämre än det bredare OMX Helsinki 25 indexet, vilket enligt DNB är svårbegripligt.

Dessutom rekommenderar Affärsvärlden i senaste numret köp av aktier i säkerhetskoncernen Gunnebo, konsultmäklaren Ework samt norska vin- och spritbolaget Arcus, men sälj av aktier i den danska bryggerijätten Carlsberg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets