Toyota höjer prognosen

Japanska biltillverkaren Toyota ökade vinsten med tio procent under sitt första kvartal, skriver BBC. Samtidigt höjer man prognosen för sitt brutna räkenskapsår.

Under perioden april till juni ökade intäkterna till 5,2 miljarder dollar. USA uppges ha återhämtat sig något för företaget med en högre försäljning och även gynnats av kostnadsminskningar och valutaeffekter.

För Europa låg försäljningen på samma nivå som tidigare medan den minskade något i Japan. Även resterande delar av Asien, Sydamerika, Afrika och Mellanöstern noterade sämre försäljning.

I Kina uppges Toyota uppleva en ökad konkurrens från inhemska biltillverkare, något Toyota möter genom att framhäva sin höga kvalitet och teknik, uppger en analytiker.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.