Tre intakta flaggor i Syncros nyemission

Influencerteknikbolaget Syncro Group har släppt prospektet för sin företrädesemission på 59 Mkr. Emissionsguiden håller fast vid tidigare flaggbedömning.
Tre intakta flaggor i Syncros nyemission - Syncro Ebbe Damm
Syncro Group är aktuellt med en företrädesemission vars teckningsperiod startar inom kort. Till vänster bolagets VD och styrelseledamot Ebbe Damm.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om Syncro Groups företrädesemission av units som kan tillföra influencerbolaget 58,5 Mkr före emissionskostnader. I samband med det hissade vi tre flaggor:

  • Kapitalbehov i trängt läge
  • Dåligt garantiupplägg
  • Aktien handlas ner till teckningskurs

På grund av ”administrativa skäl” fick Syncro sedan skjuta fram prospektsläpp och teckningsperiod på obestämd tid.

Emissionsguiden konstaterade då att ”oavsett vem som är ansvarig för det administrativa strulet är detta en plump i protokollet för emissionen och skickar en signal om att någon part brustit i den strategiska planeringen runt kapitalanskaffningen.”.

I tisdags (27/2) gick Syncro ut med en ny tidsplan för emissionen och släppte sitt prospekt senare samma dag. Efter en genomgång av bolagets prospekt gör vi inga flaggförändringar.

KONCENTRERAD GARANTLISTA

Garantiåtagare Belopp Mkr Andel emission Typ av garanti
Formue Nord Fokus 7,5 12,8% Botten
VNTRS Holding 6,0 10,3% Topp
Mangold* 4,5 7,7% Botten
Michael Issa Invest 2,0 3,4% Topp
Totalt
21,0 35,9% e.m.
* Agerar finansiell rådgivare och emissionsinstitut.

Det står nu klart vilka som garanterar emissionen. Det är relativt koncentrerat med sju namn totalt. Intill har Afv listat de parter som åtagit sig att garantera störst andelar.

Av emissionens teckningsåtaganden på 7,8 Mkr står styrelse och ledning för 2,9 Mkr.

Överlag ligger insynspersoners teckningsåtaganden en bit under pro rata. VD Ebbe Damm tecknar (inklusive närstående) för 1 Mkr, motsvarande 1,7% av emissionen. Damm äger 2,7% av kapitalet i Syncro inför emissionen.

AKTIEN KÄMPAT SIG UPP MOT VATTENYTAN

Sedan Syncro aviserade sin företrädesemission för snart två månader sedan har aktien genomgående befunnit sig under teckningskurs per aktie (0,06 kr). De senaste dagarna har den dock tagit ett skutt uppåt och handlas nu mer eller mindre i linje med teckningskurs.

Teckningsperioden löper mellan den 1 och 15 mars. 49,2% av emissionen är på förhand säkrad via tecknings- och garantiåtaganden.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om företrädesemissionen i samband med att utfallet kommuniceras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets