Tre skarpa säljråd

Affärsvärldens börsredaktion har hittat tre aktier att hålla sig borta ifrån. Men köp teknikhandlaren med kraftig rabatt.
Tre skarpa säljråd - aktier-index-penna-affarsvarlden-700_binary_6895032.jpg

Affärsvärlden rekommenderar köp av aktier i Christian Berner samtidigt som Protector, Beijer Ref och HiQ får säljrekommendationer.

Teknikhandelsföretaget Christian Berner är ”klart undervärderad”, där aktiekursen har gått sidledes på ett års sikt.

I februari förvärvade bolaget Zander & Ingeström, verksamt inom pump- och värmeteknik, för 125 miljoner kronor, ett förvärv som inte har prisats in i värderingen. Christian Berners vd, Bo Söderqvist, nyligen ökade sitt innehav med 5.000 aktier till ett totalt innehav på 205.000 aktier, motsvarande 1,1 procent av kapitalet.

Norska försäkringsbolaget Protector får en säljrekommendation då börsförväntningarna sprungit iväg.

”Vid en kurs på 45 norska kronor per aktie, motsvarande p/b 1,5, börjar Protectors odds se mer aptitliga ut”, står det i analysen. Detta motsvarar en nedgång på drygt 27 kronor från dagens kurs.

Beijer Refs aktie har haft en fantastisk resa under det senaste halvåret, men aktien är säsongskänslig och sommaren är ingen bra tid för kylkoncernens aktie historiskt sett. Bolaget är visserligen välskött men uppgången på drygt 80 procent under de senaste 12 månaderna, vilket gör att aktien nu handlas till 31 gånger vinsten för 2018, är skäl nog att sälja och återkomma på nivåer under 109 kronor. Aktien stod vid onsdagens stängning i 139 kronor.

Veckans tidning har även en säljrekommendation på IT-konsulten HiQ.

”IT-konsultbolagets första kvartal var sämre än väntat. Kombinationen av svag nettorekrytering, historiskt höga värderingsmultiplar och måttlig vinsttillväxt lockar inte i nuläget”, lyder analysen och riktkursen sätts till 60 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.