Tredje gången gillt – kursraket hos familjen Wachtmeister

Upp som en sol och ned som en pannkaka. Så har det gått för Flat Capitals VD Hanna Wachtmeisters pappa och farfar, Johan och Ian Wachtmeister, på börsen. Ska det sluta lika illa för kursraketen Flat Capital?
Wachtmeister
Ian Wachtmeister (tv.) tillsammans sonen Johan Wachtmeister. Hanna Wachtmeister är dotter till Johan Wachtmeister och barnbarn till Ian Wachtmeister. Foto: Claudio Bresciani/TT och Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Hanna Wachtmeister är VD för Flat Capital som noterades i onsdags. Aktien har varit en formidabel raket sedan dess. I skrivande stund handlas aktien till 32 kronor vilket innebär en uppgång på hela 220% från teckningskursen. Inför noteringen sa bolagets VD Hanna Wachtmeister till Afv att hon inte vill att småsparare spekulerar i aktien.

Affärsvärlden har kikat i arkiven och konstaterar att Hanna Wachtmeister faktiskt är tredje generationens VD-för-en-kursraket inom familjen. Såväl hennes farfar Ian Wachtmeister, kontroversiell greve och mest känd som partiledare för Ny demokrati, och hennes far Johan Wachtmeister har fått se kursrusningar i sina bolag i samband med notering, men det har inte slutat lika muntert.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här