Triss i köpråd från Börsveckan

I veckans nummer lämnar Börsveckan tre köprekommendationer.

Börsveckan ser medvind i USA för Husqvarna som kan ge skjuts åt en redan stark lönsamhetstrend i det senaste numret av tidningen.

Trots en stark aktieutveckling och möjlig överoptimism i det korta perspektivet ses Husqvarnas strategi som helt rätt och Börsveckan råder köp.

Millicoms trend ses dock som svalare, trots att bolaget uppvisar bra lönsamhet med tanke på att man inte verkar på mogna marknader, och rådet blir att avvakta med aktien.

Dist IT får upprepat köpråd trots att dess danska problembolag inte har vänt, med motiveringen att det som redan varit bra har blivit bättre.

Cavotec som föll tungt efter halvårsrapporten kan falla mer och Börsveckan fortsätter att avvakta med aktien.

Skistar har inte lyckats hitta säkra intäktskällor under sommarhalvåret, samtidigt som billiga utlandsresor ökar konkurrensen om barnfamiljerna och rådet blir att avvakta.

Digital tillväxt ses fortfarande som avlägsen för Eniro och den mobila tillväxten ser inte ut att täcka tappet inom PC, rådet blir att avstå från aktien.

Vidare upprepas köprådet för Semcon då aktien långsiktigt anses undervärderad.

Köprekommendationen för Rezidor hänger i luften men Börsveckan vill se bättre siffror innan rådet kan ges.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.