Triss i köpråd från Börsveckan

Ett fukthanteringsbolag, ett fastighetsbolag och ett kraftbolag får köpråd av Börsveckan.

Det senaste numret av Börsveckan rekommenderar köp av Munters, Trianon och Fortum. För Adapteo, Boule Diagnostics och Duroc blir rådet att avvakta.

Munters expansion in i datacenterbranschen var en bro för mycket. Men nu när bolaget lägger ned den verksamheten i EMEA är fokus åter på kärnsegmenten, vilket är positivt för Munters som efter en hel del omstruktureringar har goda möjligheter att åter höja lönsamheten, skriver Börsveckan och drar slutsatsen att aktien därför kan vara värd en chansning

Rådet blir köp, med brasklappen att risken också är lite högre än vanligt.

Fastighetsbolaget Trianon handlas till en substanspremie om 15 procent med avdrag för hybridobligationen. Med en ambition att växa förvaltningsresultatet med 12 procent per år framöver, kombinerat med möjlighet till positiva värdeförändringar i fastighetsbeståndet, är tillväxtutsikterna goda, menar Börsveckan och rekommendera köp på tolv månaders sikt.

Även finländska Fortum får en köprekommendation.

Efterfrågan på kraft är stabil och kontinuerligt växande vilket gör energisektorn intressant för en defensiv investerare. Fortum är ett bra val med väldiversifierad intäktsbas, om än också balansräkningsrisk, skriver Börsveckan.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här