Triton säljer avknoppat SKF-bolag för 6 miljarder

Riskkapitalbolaget Triton har sålt industribolaget Ewellix, tidigare en del av SKF, till tyska kullagerbolaget Schaeffler, Prislappen hamnar på drygt 6 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande.
Triton säljer avknoppat SKF-bolag för 6 miljarder -
Daniel Westberg är VD på Ewellix. Foto: Pressbild

Trots semestertider finns det livstecken på att nordiska M&A-marknaden fortfarande är igång. Tyska kullagerbolaget Schaeffler köper svenska industribolaget Ewellix av riskkapitalbolaget Triton, enligt ett pressmeddelande.

Köpet landade på 582 miljoner euro, motsvarande drygt 6 miljarder svenska kronor. Ewellix omsatte drygt 215 miljoner euro förra året och förväntas nå en omsättning på 250 miljoner euro för 2022, enligt pressmeddelandet.

Ewellix var tidigare en division inom SKF och gick under namnet Motion Technologies, som tillverkar bland annat robotarmar och maskiner för montering inom tillverknings- och läkemedelsindustrin. 2018 köpte Triton loss bolaget från den svenska kullagerjätten.

Ewellix har sitt huvudkontor i Göteborg och har drygt 1200 anställda med tillverkning i Tyskland, Bulgarien, Frankrike, Kina och USA.

Enligt en källa till Affärsvärlden har Triton flera bolag i sin portfölj som kan tänkas komma till marknaden det närmsta halvåret.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco