Tronskifte på börsen – Lundin Mining värderas nu högre än Boliden

Gruvbolaget Lundin Minings aktie har trots tisdagens nedgång inlett året urstarkt.
Tronskifte på börsen – Lundin Mining värderas nu högre än Boliden - Jack Lundin
Jack Lundin,VD för Lundin Mining. Foto: Lundin Mining

Familjen Lundins gruvjätte har sprungit om den kurspressade konkurrenten Boliden i börsvärde och är nu Stockholmsbörsens tyngsta gruvbolag, mätt i börsvärde. Det skriver Dagens industri.

Jack Lundin ser stor potential i aktien.

”Det är alltid svårt att förutspå och beror mycket på kopparpriset. Men anledningen att familjen lägger så stort fokus på bolaget är att vi tror att vi kan dubbla kursen. När det händer får vi se, men det är intressanta tider”, säger vd Jack Lundin till Dagens industri.

Huvudfokus framåt för Lundin Mining, enligt Jack Lundin, är att gå framåt med Josemariaprojektet, som ligger i Argentina precis på gränsen till Chile.

Lundin Minings aktie har det senaste året stigit med 73 procent medan Bolidens aktie har fallit med 25 procent. Börsvärdena är 78 miljarder kronor för Lundin Mining och 76 miljarder kronor för Boliden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets