Trump hotar med nya Kina-tullar

USA:s president Donald Trump hotade på torsdagen med att införa nya tullar mot Kina på "åtminstone" 300 miljarder dollar.
Trump hotar med nya Kina-tullar - donald-trump-700_binary_6887789.png

Det rapporterar Reuters.

Han sade att samtalen med Kina fortsätter. Men inga fysiska möten har skett sedan den 10 maj då Trump höjde tullarna till 25 procent på varor för 200 miljarder dollar, vilket fick Kina att svara.

”Våra samtal med Kina, mycket intressanta saker händer. Vi får se vad som händer… kan gå upp ytterligare minst 300 miljarder dollar och jag kommer att göra det vid rätt tidpunkt”, sade han till journalister utan att specificera vilka varor som kan påverkas.

”Men jag tror att Kina vill göra ett avtal och jag tror att Mexiko verkligen vill ha ett avtal”, sade han.

Senare på torsdagen sade han att han kommer att fatta ett beslut efter G20-mötet i Japan 28-29 juni.

”Jag kommer att fatta beslutet under de två veckorna efter G20-mötet. Jag kommer att träffa president Xi och vi får se vad som händer, vi planerar det troligen för någon gång efter G20”, sade han.

Kinas handelsdepartement svarade med att om USA vill eskalera spänningarna, så kommer de att ”kämpa till slutet”.

”Kina vill inte ha ett handelskrig, men är heller inte rädda för ett. Om USA avsiktligt beslutar att eskalera spänningarna så kommer vi att anta nödvändiga motåtgärder och beslutsamt säkra intresset för Kina och dess folk”, sade Gao Feng, talesperson på departementet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets