Trump inför sanktioner mot Iran

Donald Trump har skrivit på en exekutiv order som innebär nya sanktioner mot Iran, som svar på förra veckans nedskjutning av en amerikansk övervakningsdrönare.
Trump inför sanktioner mot Iran - donald-trump-2-700_binary_6961692.jpg

Det rapporterar CNBC.

”Vi kommer fortsätta att sätta press på Teheran tills regimen upphör med sina farliga aktiviteter”, sade den amerikanska presidenten.

”Vi söker inte konflikt med Iran eller något annat land”, tillade han. ”Jag kan bara säga att vi aldrig kan tillåta Iran att ha kärnvapen”.

De nya sanktionerna innebär att Iran nekas tillgång till ”viktiga ekonomiska resurser”, enligt NBC News.

Sanktionerna riktas främst mot Irans högste ledare, Ayatollah Ali Khamenei, och åtta seniora militära befälhavare.

Det uppger Bloomberg News och tillägger att det är ett provokativt steg för att sätta press på den islamska republiken.

Trump sade till reportrar på måndagskvällen att straffet kommer att hindra Khamenei och hans administration tillgång till finansiella resurser.

”Den högste ledaren i Iran är en av dem som i sista hand är ansvarig för regimens fientliga uppförande”, sade Trump.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets