Trump utropar sig som segrare i flera återstående delstater

President Donald Trump utropar sig som segrare i flera viktiga svingstater, före uttalanden från delstaterna själva samt vinnarprognoser från stora nyhetsmedier.
Trump utropar sig som segrare i flera återstående delstater - trump-900
Donald Trump. Foto: Evan Vucci/TT
Trump menar att hans övertag är ointagligt i delstater som Michigan och Pennsylvania, samtidigt som han utropar sig själv som tydlig vinnare i North Carolina och Georgia.

”Vi vann faktiskt det här valet. Vårt mål är nu att säkerställa integriteten i valet. Vi kommer gå till Högsta domstolen och begära att de slutar räkna röster som kommit in fyra på natten”, säger Trump.

Presidenten menar även att Arizona är fortsatt i spel. Det finns en sannolikhet och kanske till och med en hög sannolikhet att man vinner delstaten, menar han på.

”Men det som är viktigast är att vi vann Pennsylvania med en stor marginal”, säger presidenten vilket följs av stora applåder från publiken.

Han nämner att man ligger cirka 600 000 röster före demokraterna i den viktiga delstaten, och röster från Trump-vänliga områden uppges återstå.

Många röster återstår däremot att räknas, bland annat så kallade absentee ballots som antas vinnas i hög utsträckning av Joe Biden.

Bland annat CNN och Fox News påpekar att valet fortfarande är väldigt jämnt, och kritiserar presidenten för att ha utropat sig till vinnare alltför tidigt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets