Två köpvärda aktier i coronakrisen

Börsplus går igenom tidigare analyser och uppdaterar med avseende på coronakrisen.

Börsplus reviderar alla viktiga estimat och omprövar tidigare slutsats om aktierna.

Tobii

Det underliggande caset är oförändrat eller bättre. Värderingen är ner radikalt. Kortsiktigt är det lätt att förstå men blickar man några år ut är det orimligt lågt att värdera Tobii till 1,0 gånger omsättningen. Köprådet kvarstår. Läs mer här.

Dustin

Dustin möter krisen från ett redan lite pressat utgångsläge. Tillväxten har försvagats liksom marginalerna och koncernen är i en konsolideringsfas efter flertalet förvärv. På Börsplus lite ängsliga prognoser ter sig inte aktien lika köpvärd som förr. Rådet blir neutral. Läs mer här.

DistIT

Marknaden för distributörer är tuff. Marginalerna är ofta lövtunna. Coronakrisen sätter dels press på leverantörskedjor och det finns även en risk att efterfrågan i kundledet minskar kortsiktigt. DistIT:s omställning och satsning på nya koncept och egna märkesvaror är intressant. Osäkerheten kortsiktigt är dock stor och Börsplus landar i en neutral hållning. Läs mer här.

Proact

Bolaget kan ta en ganska dramatisk smäll om kunderna blåser av investeringar under coronakrisen. Bolaget är dessutom litet och hade en svag operativ trend med sig in i krisen. De kom med en vinstvarning så sent som i januari. Låg värdering, tjänsteaffären som ett ankare talar för att det är rätt att köpa här. Köprådet behålls med brasklappen att risken i aktien är hög. Läs mer här.

Tagmaster

I huvudscenariot ses en tillväxt om 15 procent för 2020. Börsplus räknar med att Corona kommer begränsa försäljningen framförallt under andra kvartalet i år men att effekten från nya förvärvet av Sensys Networks överväger detta sett till helåret. Börsplus syn är att 2020 väntas bli skakigt och Tagmaster har haft problem att få vinsten att ta sig till sista raden historiskt. Tagmaster är fortfarande långsiktigt intressant men Börsplus vågar inte hålla kvar vårt köpråd då riskerna är för stora. Rådet sänks till neutral. Läs mer här.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här