Twitter tecknar avtal med reklamjätte

De amerikanska sociala medier-jättarna fortsätter att ta mark på annonsmarknaden. Reuters rapporterade på tisdagen att amerikanska Omnicoms mediaservicedivision har tecknat ett avtal värt 230 miljoner dollar med Twitter.

Twitter kommer att integrera Omnicoms automatiserade annonsinköpsenhet Accuen med Twitters mobila annonsbörs MoPub.

Det tvååriga kontraktet kommer att låsa in annonspriser och lagerplatstillgång för Omnicom-byråer och ger även Omnicom chans till en “första titt” på nya annonsenheter och möjligheter som utvecklas på mikrobloggportalen.

“Twitter har varit en viktig annonspartner för våra kunder tidigare. Vi ville skapa en närmare affärsrelation med Twitter som sträcker sig längre än till mediaköp”, kommenterade Jonathan Schaaf, chef över U.S. Digital Investment på Omnicom Media Group.

Twitter har bekräftat affären men ville inte lämna några ytterligare kommentarer.

Pivotal Research Groups analytiker Brian Wieser såg positivt på affären; “Nyheten speglar den positiva utvecklingen för Twitter och det faktum att Twitter kan upprätthålla sin omsättningstillväxt oberoende av tillväxt i antalet användare, givet Twitters unikhet som ett kommunikationsmedium för marknadsförare”.

Under föregående vecka rapporterades det att Facebook och reklamföretaget Publicis Groupe ingått ett mångårigt partnerskapsavtal, som enligt Wall Street Journals källor var värt “hundratals miljoner dollar”.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG