Tyskland har beslagtagit världens största ’darknet’-marknadsplats

Den tyska federala polisen har med hjälp av amerikanska myndigheter beslagtagit och stängt ned ryskkopplade Hydra Market, världens största och äldsta marknadsplats på den mörka webben (dark net). Det rapporterar CNBC.
Tyskland har beslagtagit världens största ’darknet’-marknadsplats - kryptovaluta 1200
Bitcoin. Foto: Unsplash
Tillslaget gjordes under tisdagen och den tyska federala polisen kom åt digitala plånböcker innehållandes bitcoin värda 25 miljoner dollar. Därutöver har det amerikanska justitiedepartementet också valt att åtala en av marknadsplatsens operatörer för att distribuera narkotika och begå penningtvätt.

Hydra Market, vars användare främst fanns i rysktalande länder, stod förra året för uppskattningsvis 80% av alla kryptovalutatransaktioner på mörka webben, enligt justitiedepartementet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco