Uber utreds av flera skattemyndigheter

Uber utreds av den federala amerikanska skattemyndigheten IRS, flera delstatsmyndigheter och hos utländska skattemyndigheter för den skatt som betalats för skatteåren 2013-2014, enligt dokument som lämnats in hos amerikanska finansinspektionen SEC.

Uber tror sig ha betalat in tillräckligt mycket skatt för 2013-2014 men uppger ändå att bolaget reserverat ett kapital som tros vara tillräckligt för att kompensera eventuella obalanser, skriver bolaget i ett avrapporteringsformulär som lämnats till SEC.

De utländska länder där Uber utreds i tillägg till de amerikanska myndigheterna är Storbritannien, Nederländerna, Brasilien, Mexiko, Australien, Singapore och Indien.

“Skatteåren 2010-2019 förblir öppna i dessa större skattejurisdiktioner”, skriver Uber.

“Med tanke på det antal år som återstår att bli föremål för granskning och antalet frågor som granskas kan bolaget inte uppskatta hela spektrumet av eventuella justeringar av saldot av icke redovisade skatteförmåner”, skriver Uber.

Aktien backade 1 procent i Wall Streets förhandel på tisdagen. Strax innan dokumenten offentliggjordes var aktien något upp.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här