UBS: Fed kan sänka räntan tre gånger i år

Mäktiga amerikanska centralbanken Federal Reserve, Fed, kan komma att sänka räntan inte mindre än tre gånger i år. Den ovanliga bedömningen gör den globala schweiziska investmentbanken UBS, enligt CNBC.

Arend Kapteyn, som är analyschef inom ekonomi på UBS, uppger att tarifferna som USA implementerat i handelskriget med Kina kan sänka den amerikanska tillväxten till strax över 0,5 procent under det första halvåret i år.

Han uppger dock samtidigt att effekten endast kan vara temporär och att USA inte bedöms gå in i någon recession.

Ståndpunkten om att Fed kan sänka räntan tre gånger avviker rejält från övriga marknaden som i många fall bedömer att det blir en eller ingen räntesänkning i år.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här