Undersökning: Fortsatt kylig marknad för bostäder i Sverige – dock något upptinande i februari

SBAB och Boolis mätning av tillståndet på bostadsmarknaden, kallat Bomarknadstempen, visar ett litet tecken på en bättre marknad för februari, vilket drivs av en nedgång i försäljningstiden.
Undersökning: Fortsatt kylig marknad för bostäder i Sverige – dock något upptinande i februari - robert boije SBAB
Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

”Trots detta lilla vårtecken är läget dock sammantaget fortsatt kyligt i Sverige som helhet liksom i alla tre storstadsområdena. Ett skäl till det är att det redan stora utbudet av bostäder fortsätter att öka drivet av bland annat flera återpubliceringar”, skriver bolagen i ett pressmeddelande.

Temperaturen för lägenheter förbättrades marginellt medan villor ökade något.

– Medan Bomarknadstempen i januari inte visade på någon som helst tjällossning på bostadsmarknaden kan nu ett visst vårtecken skönjas sett till att annonstiderna sjunkit något den senaste tiden. Normalt brukar särskilt villamarknaden vakna till liv under vårmånaderna. Det i kombination med nya signaler från Riksbanken om kommande räntesänkningar senast till sommaren borde få temperaturen att stiga lite ytterligare, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets