Unik varning från Toyota

Toyota räknar med att bolagets globala bilförsäljning under 2015, inräknat dotterbolagen Daihatsu och Hino Motors, kommer att falla med en procent till 10,15 miljoner fordon. Det skriver Reuters.

Det är första gången sedan 2000 som den japanska biltillverkaren har prognostiserat ett försäljningstapp, enligt en talesman. Det exkluderar en revidering i halvårsskiftet 2011, då naturkatastrofer resulterade i ett tillfälligt produktionsstopp. Toyota avstod också från att lämna några initiala prognoser för 2009 på grund av den då rådande osäkerheten under finanskrisen.

I Kina, som är världens största bilmarknad, räknar Toyota med en halvering av tillväxten under 2015. Det efter att fjolårets försäljningen inkommit lägre än vad man hade väntat sig till följd av en vikande konjunktur och politiska spänningar mellan Peking och Tokyo.

I Indonesien, som är Sydostasiens största ekonomi, föll Toyotas bilförsäljning med elva procent förra året Den indonesiska bilmarknaden väntas vara fortsatt svag under 2015 efter minskningen av bränslesubventioner.

Toyotas sammanlagda bilförsäljning under 2014 steg med tre procent till 10.23 miljoner fordon.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.